Ekonomi.

Ja, det här med ekonomi är inte det lättaste när man är sjukskriven. Men, det ska inte vara lätt heller. Jag menar inte att man som sjukskriven ska bli urfattig men jag tror att det är farligt om det blir för bekvämt. Alltså, det finns så många som lever på sjukpenning, bidrag och en massa andra olika resurser. Jag såg på repris av lyxfällan häromdagen, då en kvinna var arbetslös, (eget val) och levde på bidrag, bostadstillägg och barnbidrag och hon fick ut ”enormt mycket”.

Jag är inte rik, jag tjänar inte massvis med kosing. Men jag tror att det kan bli farligt om det blir för bekvämt. Det ska inte vara snålt, eller tufft, men det ska vara olika och prövas ofta. För om jag skulle få ut runt 20 000:- i månaden utan att behöva jobba skulle jag skämmas (dvs eget val). Nu får jag verkligen inte ut så mycket. Men tycker att vid en sjukskrivning ska man få mer, och det ska baseras på olika typer av sjukdom, fall och längd.

Om jag skulle bli sjukskriven i flera år, så hoppas jag att jag söker jobb som jag klarar av innan det går så långt. Men jag har inga planer på att vara långtidssjukskriven. Vill ju tillbaka till jobbet nu snart, längtar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer skyddat av WP-SpamShield för WordPress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.